top of page

DANSK BICYCLE AWARDS 2020

Her kan du læse om baggrunden for denne kåring samt en beskrivelse af alle de nominerede. 

2020 har på alle måder været et udfordrende år. Et år, hvor det hele blev sat på pause og et år, hvor man var bange for, at det aldrig kom i gang igen.

Heldigvis, viste cykelsporten sig igen at være hårdfør, så da det endelig blev august startede sæsonen - og hvilken sæson det blev! Hver weekend bød på store slag mellem de største ryttere i de største løb. Et sandt festfyrværkeri af underholdning, hvor også danskerne strålede om kap med de internationale stjerner.

Efter et så udfordrende år, fortjener hele den danske cykelsport at blive hyldet. Det bliver normalt gjort ved Danish Bike Awards, som desværre stoppede sidste år. Derfor har vi grebet handsken og taget initiativ til denne kåring, hvor alles holdning bliver hørt og vejer lige tungt.

Vi har sammensat et ekspertpanel bestående af nuværende og tidligere cykelryttere til at udvælge de nominerede i nedenstående kategorier. Vi lover ikke, at vi kan skaffe en kommentar fra vinderne, men hey, det er jo ikke så anderledes fra de “rigtige” awardshows.

Én ting er dog sikkert: vi ser frem til at modtage din stemme og hylde dansk cykelsport.

NOMINERINGER

Nomineringer

ÅRETS HERRERYTTER

 • Kasper Asgreen: Gasgreen tog fusen på hele feltet, da han på spektakulær vis vandt Kuurne-Bruxelles-Kuurne ved egenhændigt at smadre de tre World Tour hold, der jagtede ham. Han vandt desuden en dobbelt DM titel og kørte en hæderlig Tour.

 • Jakob Fuglsang: Fuglen var flyvende, da sæsonen genåbnede i august. Han kørte sig til flere flotte placeringer og kronede til sidst værket med en overbevisende sejr i Il Lombardia og en flot 5. plads ved VM.

 • Søren Kragh Andersen [VINDER]: SKA var allerede verdensklasse i Omloop og Paris-Nice og byggede tilsyneladende bare på i pausen. Han tog to fantastiske sejre i Tour de France og var få sekunder fra at slå MvdP i Bingo Bango Tour.

ÅRETS KVINDERYTTER

 • Cecilie Uttrup Ludwig [VINDER]: Med en sejr i Giro dell’Emilia, en 4. plads i Giro Rosa og en 2. plads i Fleche Wallone må Cykel_Cille siges at have været en af kvindecyklingens allerstørste stjerner i år. Derudover er hun også medvirkende i DJ Kongsted 20 Min FTP Mix. #PAM

 • Emma Norsgaard: Som en af de få ryttere fik hun noget ud af foråret, da hun vandt første etape af Ciclista Valenciana. Da sæsonen genåbnede vandt hun DM, tog en 3. plads ved U23 EM og kørte sig til en flot 7. plads ved Elite VM i TT.

 • Julie Leth: Julie har været en uundværlig støtte for Lisa Brennauer i hendes kometsæson, er en del af det danske par ved OL og blev desuden nummer 2 ved DM i Middelfart.

ÅRETS RYTTER I DANSKE LØB 

 • Frederik Muff [VINDER]: En tredjeplads ved DM i enkeltstart, en sejr i en afdeling af Demin Cuppen samt en udtagelse til VM i Zwift vidner om en ualmindelig flot sæson af den 27-årige vestjyde med Danmarks flotteste overskæg. Det fortjener en nominering!

 • Mads Andersen: Mads skiftede inden sæsonen fra Odder til Herning og har i år taget et kæmpe skridt frem i sin udvikling. Blandt andet vandt han en etape af Randers Bike Week og tog den samlede fjerdeplads i Demin Cuppen. 

 • Christian Lindquist: Lindquist tilbragte hele vinteren i Spanien i sin jagt på drømmen om at blive professionel. Det gav pote for Lindquist, der kørte i top-10 ved DM og tog flere andre topplaceringer.

ÅRETS TALENT

 • Asbjørn Hellemose: Få danskere havde hørt om Asbjørn Hellemose da han tog rygsækken over skulderen og rejste til Italien for at forfølge drømmen om at blive professionel. Det ændrede sig da han flere gange bød profferne op til dans og blandt andet endte i top-10 ved Baby Giroen.

 • Gustav Wang: Aero is everything. Gustav kører hjernedødt stærkt på sin TT cykel og vandt junior DM med et snit på næsten 48 km/t! Hvis VM var blevet kørt havde han klart været blandt favoritterne.

 • Tobias Lund Andresen [VINDER]: Lær det her navn at kende, for du kommer til at høre det igen og igen i fremtiden. Tobias var uovervindelig i 2020 og vandt blandt andet fire af fire etaper i det ungarske etapeløb Visegrad 4 Juniors. Derudover vandt han også junior DM, hvor han kom hjem i en gruppe med tre fra ABC.

ÅRETS DANSKE SEJR

 • Søren Kragh Andersen [VINDER]: Det er en kæmpe præstation at vinde en Tour etape, men at tage to på et år er nærmest uhørt i dansk cykelhistorie. Ikke nok med det, så kørte SKA også i den spidse finale mod de største ryttere. Vi letter på cykelkasketten.  

 • Jakob Fuglsang: Fuglen tilføjede endnu et monument til samlingen, da han tog en overbevisende sejr i Il Lombardia. Han er den første dansker til at vinde dette prestigefyldte løb!

 • Mads Pedersen: Tyren fra Tølløse fik spoleret sin mulighed for at vise VM striberne frem på brostenene, men fik alligevel vist trøjen flot frem. Særligt var hans sejr i Gent-Wevelgem, hvor han bankede crosskongerne, et taktisk og fysisk mesterstykke.

ÅRETS DANSKE CYKELBIKS

 • ProOwnedCycling [VINDER]: Hvis du nogensinde har ønsket dig at få fat i proffernes grej, så er ProOwnedCycling stedet for dig. Det er gået op for en del, og de sælger nu til mere end 80 lande!

 • Cikkel: Endelig lykkedes det nogen at lave noget lækkert cykelinspireret casualwear! Cikkel har fået tur i den og har allerede flere forhandlere i udlandet.

 • Cranks & Coffee: I et udfordrende år for caféer er Cranks alligevel lykkedes med at konsolidere sin position som københavnernes foretrukne cykelcafé. Vi har da også selv slået et smut forbi en gang eller to! 

ÅRETS DANSKE CYKELMEDIE

 • Veloropa: NFLming, $taldtip Djurhuuuus og Speedy Plesner leverer på ugentlig basis underholdningen, når de inviterer indenfor i Veloropa universet til en god snak om hvad der rør sig i cykelsporten. 

 • Forhjulslir [VINDER]: Anders Mielke må være et af de mest lysende journalistiske talenter, vi har i Danmark – heldigvis er han også gammel cykelrytter. Han formår at gå bag historien og fortælle om de ryttere, vi alle ser op til, og giver os historierne set gennem deres øjne. Hans adventsserie er et mesterstykke i storytelling. Chapeau!

 • TV 2 Sport: Lyden af sommer, monumenternes hjemmebane og røverhistoriernes holdeplads. TV 2 Sport leverer år efter år dækningen af cykelsportens største begivenheder, navnligt Tour de France. Også de har været udfordret af 2020, men formåede at løfte opgaven til punkt og prikke.

#HURTIGJOAKIM HALL OF FAME

 • Andreas Kongsted [VINDER], aka. DJ Kongsted: Andreas er hovedarkitekten bag vores 20 Minutters FTP Mix, der kom ud tidligere i år. Derudover kører han faktisk rimelig stærkt på cykel.

 • Joshua Amos Gudnitz, aka. the Juice Machine: BHS Almeborg Bornholm rytteren kunne endnu engang lade sig hylde for sin sejr i #HurtigJoakimLøbet, da han tog en overbevisende sejr i spurten.

 • Jens Lunde, aka. Pressechefen: Jens var en af hovedorganisatorerne bag #HurtigJoakimLøbet og har desuden fungeret som pressechef og ekstern konsulent for #HurtigJoakim i 2020.

bottom of page